Browsing Serbian translation

1071 of 1614 results
1071.
The GRUB boot loader offers many powerful interactive features, which could be used to compromise your system if unauthorized users have access to the machine when it is starting up. To defend against this, you may choose a password which will be required before editing menu entries or entering the GRUB command-line interface. By default, any user will still be able to start any menu entry without entering the password.
Type: password
Description
:sl2:
ГРУБ покретачки програм нуди много моћних интерактивних функција које могу бити употребљене да би се компромитовао ваш систем уколико неауторизовани корисници имају приступ рачунару приликом покретања. Да се одбраните од тога, можете одабрати лозинку која ће бити потребна да би се измениле ставке изборника или ушло у сучеље линије наредби ГРУБ-а. У општем случају, сви корисници ће и даље моћи покренути било коју ставку изборника без уношења лозинке.
Translated by Мирослав Николић
In upstream:
GRUB бут лоудер нуди много моћних интерактивних опција које могу бити употребљене да би се компромитовао ваш систем уколико неауторизовани корисници имају приступ машини када се стартује. Да би сте се одбранили од тога, можете изабрати лозинку која ће бити потребна да би се измениле ставке менија или ушло у GRUB-ов командни интерфејс. У општем случају, сви корисници ће и даље моћи покренути било коју ставку менија без уношења лозинке.
Suggested by Karolina Kalic
Located in ../grub-installer.templates:8001
1071 of 1614 results

This translation is managed by Ubuntu Serbian Translators, assigned by Ubuntu Translators.

You are not logged in. Please log in to work on translations.