Browsing Hungarian translation

Don't show this notice anymore
Before translating, be sure to go through Ubuntu Translators instructions and Hungarian guidelines.
110 of 10 results
22.
<link linkend="synaptic"><application>Synaptic</application></link> - Advanced control of software and other system components.
A <link linkend="synaptic"><application>Synaptic csomagkezelő</application></link> az alkalmazások és rendszerösszetevők speciális felügyeletét teszi lehetővé.
Translated and reviewed by István Nyitrai on 2009-01-25
In upstream:
A <link linkend="synaptic"><application>Synaptic csomagkezelő</application></link> az alkalmazások és rendszerösszetevők speciális felügyeletét teszi lehetővé .
Suggested by Gabor Kelemen on 2007-04-29
45.
Add/Remove Applications
Hozzáadás/eltávolítás
Translated by Gabor Kelemen on 2009-01-19
Reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
Alkalmazások hozzáadása/eltávolítása
Suggested by Gabor Kelemen on 2007-03-21
Located in add-applications/C/add-applications.xml:268(title)
46.
With the <guimenuitem>Add/Remove</guimenuitem> item in the <guimenu>Applications</guimenu> menu, you can install programs to do new things with Ubuntu. You can also remove programs you do not want. You need administrative access to use <application>Add/Remove Applications</application> (see <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Administrative Tasks</ulink> for more details).
Az <guimenu>Alkalmazások</guimenu> menü <guimenuitem>Hozzáadás/eltávolítás</guimenuitem> menüpontjával programokat telepíthet, így új feladatokat hajthat végre Ubuntu alatt. El is távolíthatja azokat a programokat, amelyekre nincs szüksége. A <application>Hozzáadás/eltávolítás</application> használatához rendszergazdai jogokra van szüksége, további információkért lásd a <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Rendszergazdai feladatok</ulink> című fejezetet.
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
Az <guimenu>Alkalmazások</guimenu> menü <guimenuitem>Hozzáadás/eltávolítás</guimenuitem> menüpontjával programokat telepíthet, így új feladatokat hajthat végre Ubuntu alatt. El is távolíthatja azokat a programokat, amelyekre nincs szüksége. Az <application>Alkalmazások telepítése/eltávolítása</application> használatához adminisztrátori jogra van szüksége (lásd: <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Adminisztrációs feladatok</ulink>).
Suggested by Gabor Kelemen on 2008-04-05
50.
Some software cannot be installed or removed using <application>Add/Remove Applications</application>. If you cannot find the package you are looking for, start the advanced package manager <application>Synaptic</application> (see <xref linkend="advanced"/>).
Néhány szoftvert nem lehet telepíteni vagy eltávolítani a <application>Hozzáadás/eltávolítás</application> alkalmazással. Ha nem találja a csomagot amit keres, indítsa el a haladó csomagkezelőt, a <application>Synapticot</application> (lásd a <xref linkend="advanced"/> című fejezetet).
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
Néhány szoftvert nem lehet telepíteni vagy eltávolítani az <application>Alkalmazások hozzáadása/eltávolítása</application> alkalmazással. Ha nem találja a keresett csomagot, akkor indítsa el a <application>Synaptic</application> csomagkezelőt (tekintse meg a <xref linkend="advanced"/> részt).
Suggested by Gabor Kelemen on 2007-09-30
Shared:
Néhány szoftvert nem lehet telepíteni vagy eltávolítani a <application>Hozzáadás/eltávolítás</application> alkalmazással. Ha nem találja a keresett csomagot, akkor indítsa el a <application>Synaptic</application> csomagkezelőt (lásd a <xref linkend="advanced"/> című fejezetet).
Suggested by Gabor Kelemen on 2009-01-19
Located in add-applications/C/add-applications.xml:293(para)
66.
Several other package managers exist in Ubuntu. These contain more advanced features than <application>Add/Remove Applications</application>.
Nem a <application>Hozzáadás/eltávolítás</application> az egyetlen, Ubuntuhoz elérhető csomagkezelő. Más alkalmazások több lehetőséget adnak bizonyos feladatok elvégzésére.
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
Nem a <application>Programok hozzáadása/eltávolítása</application> az egyetlen, Ubuntuhoz elérhető csomagkezelő. Más alkalmazások több lehetőséget adnak bizonyos feladatok elvégzésére.
Suggested by Gabor Kelemen on 2007-04-29
Located in add-applications/C/add-applications.xml:389(para)
68.
<application>Synaptic</application> is an advanced package management application that can install and remove every package available to your system. The interface is graphical like <application>Add/Remove Applications</application>, but presents much more information and gives you complete control over the software on your computer.
A <application>Synaptic</application> egy bonyolultabb csomagkezelő alkalmazás, amely bármilyen elérhető csomagot képes hozzáadni vagy eltávolítani a rendszeréről. Kezelőfelülete grafikus, csakúgy mint a <application>Hozzáadás/eltávolítás</application> esetén, de sokkal több információt jelenít meg, ezáltal a számítógépén lévő minden szoftver fölött teljes felügyeletet biztosít.
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
A <application>Synaptic</application> egy bonyolultabb csomagkezelő alkalmazás, amely bármilyen elérhető csomagot képes hozzáadni vagy eltávolítani a rendszeréről. Kezelőfelülete grafikus, csakúgy mint az <application>Alkalmazások hozzáadása/eltávolítása</application> esetén, de sokkal több információt jelenít meg, ezáltal a számítógépén lévő minden szoftver fölött teljes felügyeletet biztosít.
Suggested by Gabor Kelemen on 2007-04-27
Located in add-applications/C/add-applications.xml:396(para)
69.
To launch <application>Synaptic</application>, press <menuchoice><guimenu>System</guimenu><guimenuitem>Administration</guimenuitem><guimenuitem>Synaptic Package Manager</guimenuitem></menuchoice>. You need administrative access to use <application>Synaptic</application>; see <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Administrative Tasks</ulink> for more details.
A <application>Synaptic</application> indításához válassza a <menuchoice><guimenu>Rendszer</guimenu><guimenuitem>Adminisztráció</guimenuitem><guimenuitem>Synaptic csomagkezelő</guimenuitem></menuchoice> menüpontot. A <application>Synaptic</application> használatához rendszergazdai jogosultság szükséges, további információkért lásd a <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Rendszergazdai feladatok</ulink> című fejezetet.
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
A <application>Synaptic</application> indításához válassza a <menuchoice><guimenu>Rendszer</guimenu><guimenuitem>Adminisztráció</guimenuitem><guimenuitem>Synaptic csomagkezelő</guimenuitem></menuchoice> menüpontot. A <application>Synaptic</application> használatához adminisztrátori jogosultság szükséges, részletekért lásd az <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Adminisztrációs feladatok</ulink> szakaszt.
Suggested by Gabor Kelemen on 2008-04-05
76.
If you are comfortable using the Terminal, you can use <application>apt</application> (Advanced Packaging Tool) to install or remove software. You need administrative access to use <application>apt</application>; see <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Administrative Tasks</ulink> for more details.
Ha nem okoz gondot a terminál használata, akkor az <application>apt</application> (Advanced Packaging Tool) segítségével is telepíthet vagy távolíthat el szoftvert. Az <application>apt</application> használatához rendszergazdai jogosultság szükséges, további információkért lásd a <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Rendszergazdai feladatok</ulink> című fejezetet.
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
Ha nem okoz gondot a terminál használata, akkor az <application>apt</application> (Advanced Packaging Tool) segítségével is telepíthet vagy távolíthat el szoftvert. Az <application>apt</application> használatához adminisztrátori jogosultság szükséges, részletekért lásd az <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Adminisztrációs feladatok</ulink> szakaszt.
Suggested by Gabor Kelemen on 2008-04-05
91.
These files are <emphasis>Debian packages</emphasis>. The package files associated with Ubuntu have the <filename class="extension">.deb</filename> suffix because of Ubuntu's close relations with the Debian GNU/Linux distribution. You will need administrative privileges to install a <filename class="extension">.deb</filename> file. See <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Administrative Tasks</ulink> for more details.
Ezek a fájlok <emphasis>Debian csomagok</emphasis>. Az Ubuntuhoz tartozó csomagok is a <filename class="extension">.deb</filename> kiterjesztéssel rendelkeznek, az Ubuntu és a Debian GNU/Linux disztribúciók szoros kapcsolatából adódóan. A <filename class="extension">.deb</filename> fájlok telepítéséhez rendszergazdai jogokra van szüksége, további információkért lásd a <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Rendszergazdai feladatok</ulink> című fejezetet.
Translated and reviewed by Gabor Kelemen on 2009-01-19
In upstream:
Ezek a fájlok <emphasis>Debian csomagok</emphasis>. Az Ubuntuhoz tartozó csomagok is a <filename class="extension">.deb</filename> kiterjesztéssel rendelkeznek, az Ubuntu és a Debian GNU/Linux disztribúciók szoros kapcsolatából adódóan. A <filename class="extension">.deb</filename> fájlok telepítéséhez rendszergazdai jogokra van szüksége. További információkért tekintse meg az <ulink type="help" url="ghelp:administrative">Adminisztrációs feladatok</ulink> részt.
Suggested by Gabor Kelemen on 2007-09-30
Located in add-applications/C/add-applications.xml:502(para)
115.
translator-credits
Put one translator per line, in the form of NAME <EMAIL>, YEAR1, YEAR2
To prevent privacy issues, this translation is not available to anonymous users,
if you want to see it, please, log in first.
Translated and reviewed by István Nyitrai on 2009-11-15
In upstream:
Launchpad Contributions:
Dora https://launchpad.net/~dorcssa
Enahma https://launchpad.net/~enahma
Gabor Kelemen https://launchpad.net/~kelemeng
J https://launchpad.net/~sorosj
Vass Károly https://launchpad.net/~cvk
ŐRY Máté https://launchpad.net/~orymate

Launchpad Contributions:
Dora https://launchpad.net/~dorcssa
Enahma https://launchpad.net/~enahma
Gabor Kelemen https://launchpad.net/~kelemeng
J https://launchpad.net/~sorosj
Vass Károly https://launchpad.net/~cvk
ŐRY Máté https://launchpad.net/~orymate

Launchpad Contributions:
Dora Kovats https://launchpad.net/~dorcssa
Enahma https://launchpad.net/~enahma
Gabor Kelemen https://launchpad.net/~kelemeng
Horváth Antal https://launchpad.net/~kanka9
Horváth Árpád https://launchpad.net/~horvath-arpad-roik
J https://launchpad.net/~sorosj
Vass Károly https://launchpad.net/~cvk
ŐRY Máté https://launchpad.net/~orymate
Suggested by Gabor Kelemen on 2008-04-17
Shared:
Launchpad Contributions:
Gabor Kelemen https://launchpad.net/~kelemeng
Suggested by Gabor Kelemen on 2011-05-10
Located in add-applications/C/add-applications.xml:0(None)
110 of 10 results

This translation is managed by Ubuntu Hungarian Translators, assigned by Ubuntu Translators.

You are not logged in. Please log in to work on translations.

Contributors to this translation: 9johnny, Dora Kovats, Enahma, Gabor Kelemen, Horváth Antal, Horváth Árpád, István Nyitrai, Máté Őry, Vass Károly.